Cheesemongers Fromagerie   In designing a space for The Cheesemongers Fromagerie, two seemingly opposing themes, minimalism and rustic comfort come together to form a strong design concept, aesthetic and functional vision for the space. The 568 sq ft space, a former vacuum shop and neighbourhood institution, is replaced by a new neighbourhood essential, destined to become part of the everyday context of the established community in which is presides.  The desire for a light filled, airy interior space is achieved through the primary palette of white painted surfaces, the utilization of natural light provided by the existing exterior glazing and through an increased ceiling height. The soft curvatures within the space [arches, edges, furniture and floor pattern] add a feminine, organic touch and a tactile encounter. The exposed ceiling and other wood elements add a sense of warmth and comfort. These features create a space in which customers and members of the community feel comfortable within the space, enjoying it not only as a retail shop but as a meeting place to connect with others and to be educated and immersed in the world of fine cheeses.

Cheesemongers Fromagerie

In designing a space for The Cheesemongers Fromagerie, two seemingly opposing themes, minimalism and rustic comfort come together to form a strong design concept, aesthetic and functional vision for the space. The 568 sq ft space, a former vacuum shop and neighbourhood institution, is replaced by a new neighbourhood essential, destined to become part of the everyday context of the established community in which is presides.

The desire for a light filled, airy interior space is achieved through the primary palette of white painted surfaces, the utilization of natural light provided by the existing exterior glazing and through an increased ceiling height. The soft curvatures within the space [arches, edges, furniture and floor pattern] add a feminine, organic touch and a tactile encounter. The exposed ceiling and other wood elements add a sense of warmth and comfort. These features create a space in which customers and members of the community feel comfortable within the space, enjoying it not only as a retail shop but as a meeting place to connect with others and to be educated and immersed in the world of fine cheeses.

cheesemongers-13.jpg
cheesemongers-1.jpg
cheesemongers-20.jpg
cheesemongers-18.jpg
cheesemongers-10.jpg
cheesemongers-4.jpg
cheesemongers-8.jpg
cheesemongers-23.jpg
  Cheesemongers Fromagerie   In designing a space for The Cheesemongers Fromagerie, two seemingly opposing themes, minimalism and rustic comfort come together to form a strong design concept, aesthetic and functional vision for the space. The 568 sq ft space, a former vacuum shop and neighbourhood institution, is replaced by a new neighbourhood essential, destined to become part of the everyday context of the established community in which is presides.  The desire for a light filled, airy interior space is achieved through the primary palette of white painted surfaces, the utilization of natural light provided by the existing exterior glazing and through an increased ceiling height. The soft curvatures within the space [arches, edges, furniture and floor pattern] add a feminine, organic touch and a tactile encounter. The exposed ceiling and other wood elements add a sense of warmth and comfort. These features create a space in which customers and members of the community feel comfortable within the space, enjoying it not only as a retail shop but as a meeting place to connect with others and to be educated and immersed in the world of fine cheeses.
cheesemongers-13.jpg
cheesemongers-1.jpg
cheesemongers-20.jpg
cheesemongers-18.jpg
cheesemongers-10.jpg
cheesemongers-4.jpg
cheesemongers-8.jpg
cheesemongers-23.jpg

Cheesemongers Fromagerie

In designing a space for The Cheesemongers Fromagerie, two seemingly opposing themes, minimalism and rustic comfort come together to form a strong design concept, aesthetic and functional vision for the space. The 568 sq ft space, a former vacuum shop and neighbourhood institution, is replaced by a new neighbourhood essential, destined to become part of the everyday context of the established community in which is presides.

The desire for a light filled, airy interior space is achieved through the primary palette of white painted surfaces, the utilization of natural light provided by the existing exterior glazing and through an increased ceiling height. The soft curvatures within the space [arches, edges, furniture and floor pattern] add a feminine, organic touch and a tactile encounter. The exposed ceiling and other wood elements add a sense of warmth and comfort. These features create a space in which customers and members of the community feel comfortable within the space, enjoying it not only as a retail shop but as a meeting place to connect with others and to be educated and immersed in the world of fine cheeses.

show thumbnails